Toneel tot 12 jaar

De cursus Toneel wordt gegeven in twee leeftijdsgroepen: 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar (1 uur les). Voor de lessen op de Klaverweide in Zoeterwoude hanteren wij de leeftijdsgroep 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar.

In de cursus toneel leer je hoe een rol kunt spelen. Je leert daarbij hoe je moet bewegen of je stem kunt gebruiken. Je leert hoe je in je rol een verhaal kunt spelen en daarbij emoties kunt gebruiken.

In de lessen maak je voornamelijk op basis van improvisatie in groepjes toneelstukjes, die je dan aan elkaar laat zien.

De tweede helft van het jaar werken we aan een groot toneelstuk. Het verhaal voor dat toneelstuk maken we met elkaar. Je hoeft geen tekst uit je hoofd te leren, want de tekst maak je zelf.

Behalve dat je heel veel leert, is het natuurlijk vooral belangrijk dat je plezier hebt in het toneelspelen!

Praktische informatie: de cursus Toneel bestaat uit 25 lessen en wordt gegeven door Liesbeth Huiberts op maandag (4 t/m 7 jaar alleen op maandag) en dinsdagmiddag. Leslocatie zijn de studio's van Theater Ins Blau, Haagweg 6 te Leiden (naast het Stadsparkeerplan). Bij voldoende inschrijvingen start de cursus op resp. 9 oktober 2017 en 10 oktober 2017. De einduitvoering in Theater Ins Blau is op zaterdag 21 april 2018.

Praktische informatie Zoeterwoude: De lessen (6 lessen) moeten nog gepland worden. Ze worden gegeven op de school de Klaverweide in Zoeterwoude. Er zijn twee leeftijdsgroepen. Voor 6 t/m 9 jaar zijn de lessen van 15.00-16.00 uur en voor 10 t/m 12 jarigen zijn de lessen van 17.00-18.00 uur. De lessen worden waarschijnlijk gegeven op vrijdagen.