Musical basisschool

Ben je 8 jaar of ouder, ben je helemaal weg van musical en hou je van zingen, dansen en toneelspelen? Dan zit je bij de cursus Musical helemaal goed.

Elke week krijg je een uur dansles, een uur zangles en een uur spelles. In de zangles krijg je zangtechniek en zing je heel veel liedjes, niet alleen uit musicals, maar ook bijvoorbeeld van Kinderen voor Kinderen. In de dansles leer je de basistechniek van de showdans en maak je danscombinaties op verschillende muziekstijlen. De spellessen leren je hoe je een rol moet spelen, hoe je emoties laat zien op het toneel en hoe je samen een scène maakt.

In december hebben we een Kerstshow. In deze show speel je een scène, zing je een lied en doe je een dans.

Aan het eind van het jaar speel je een eigen mini-musical. De eerstejaars en tweedejaars spelen een musical van ongeveer 40 minuten, de derde en ouderejaars spelen een musical van minimaal een uur.

Praktische informatie: de cursus Musical bestaat uit 25 lessen van elk drie uur en wordt gegeven door een dansdocent, een speldocent en een zangdocent op woensdagmiddag. Leslocatie zijn de studio's van Theater Ins Blau, Haagweg 6 te Leiden (naast het Stadsparkeerplan). De cursusprijs bedraagt € 395,00. Bij voldoende inschrijvingen start de cursus op 26 september 2018. De kerstshowshow is op vrijdag 14 december 2018 en de einduitvoering is op zaterdag 13 april 2019, allebei in Theater Ins Blau.