Docent Tamara Esser

Theaterdocent

Ik vind het belangrijk om vanuit de kracht van de spelers te werken. Daarnaast leer ik de spelers de speltechnieken die belangrijk zijn bij het toneelspelen.

In 2017 ben ik afgestudeerd aan de academie voor theater op de Fontys Hogeschool voor de kunsten. Met veel plezier geef ik les aan de musicalgroepen van de Jeugdtheaterschool Leiden e.o. Daarnaast heb ik meegewerkt aan het door de Jeugdtheaterschool ontwikkelde cultuureducatie project Japan inLeiden dat op veel basisscholen in Leiden e.o. heeft gespeeld.

Bij het maken van een theaterstuk is het uitgangspunt een gekozen thema of vanuit de jeugdliteratuur. Door gebruik te maken van de input van de spelers wordt het verhaal verbeeld vanuit de ogen van de speler. Zo wordt het uiteindelijke verhaal een unieke verbeelding.

Naast de Jeugdtheaterschool Leiden e.o. werk ik als theaterdocent bij Jeugdtheater Hofplein en Jeugdtheaterschool Flores in Lisse. Verder ben ik werkzaam bij Stichting Epilepsie in Nederland, daar heb ik mijn eigen theatergroep opgericht voor mensen met een verstandelijke beperking en epilepsie.

Mijn collega’s 

Bij Jeugdtheaterschool Leiden e.o.

Liesbeth Huiberts

Theaterdocent

Pnina Schupper

Dansdocent

Liesanne Koster

Zangdocent

Speel in je eigen
mini-musical

Voor 8 jaar en ouder

Ben je 8 jaar of ouder, ben gek op zingen, dansen en toneelspelen? Dan zit je bij de cursus Musical helemaal goed. Elke week krijg je een uur dansles, een uur zangles en een uur toneel les.

Speel toneel of musical

bij Jeugdtheaterschool Leiden e.o.