Op zoek naar een (t)huis

Jeugdtheaterschool Leiden e.o.

Pilgrims

Dit project gaat over de Pilgrims, die na een tijd in Leiden te hebben verbleven de oceaan overstaken en uiteindelijk de aanzet hebben gegeven tot het ontstaan van de Verenigde Staten. Het project richt zich op het thema vluchten. Het gevoel er niet bij te mogen horen en de zoektocht naar een veilig (t)huis.

In vijf themalessen (voor de onder- en middenbouw 3) gaan we met dit thema aan de slag. De onderwerpen zijn: De Beeldenverkoper, Emoties, Op de Vlucht, Thuis voelen en Begrijp jij mij?
Het project Op zoek naar een (t)huis wordt in 2021 en 2022 uitgevoerd op diverse basisscholen in Leiden.

Interesse in het project?

Bekijk hier de lesbrieven van Op zoek naar een (t)huis:

 

Andere projecten

Maatwerk

Maatwerk

De Jeugdtheaterschool Leiden e.o. levert ook projecten en trajecten op maat. Voor het Speciaal Onderwijs hebben we een lessenserie voor taalbevordering. Ook de projecten kunnen in veel gevallen worden aangepast voor het Speciaal Onderwijs.

Lees meer
Japan InLeiden

Japan InLeiden

Het project Japan InLeiden gaat over de relatie tussen Nederland en Japan. In vijf themalessen worden verschillende aspecten van Japan van vroeger en nu behandeld

Lees meer
Licht op Rembrandt

Licht op Rembrandt

Het project Licht op Rembrandt bestaat uit vijf themalessen, gebaseerd op schilderijen van Rembrandt. Bij elke les behandelen we naar aanleiding van een schilderij een bepaald thema.

Lees meer

Speel toneel of musical

bij Jeugdtheaterschool Leiden e.o.