Maatwerk

Jeugdtheaterschool Leiden e.o.

De Jeugdtheaterschool Leiden e.o. levert ook projecten en trajecten op maat. Voor het Speciaal Onderwijs hebben we een lessenserie voor taalbevordering. Ook de projecten kunnen in veel gevallen worden aangepast voor het Speciaal Onderwijs.

Voor schoolteams bieden we workshops en trajecten om de deskundigheden van leerkrachten te bevorderen en het mogelijk te maken theater/drama in te zetten als onderdeel van de dagelijkse schoolpraktijk.

Met de Eerste Leidse Schoolvereniging zijn we een meerjarig traject gestart om samen met het team de creativiteit van de leerlingen te stimuleren en herkennen, om daarmee de talenten van leerlingen beter tot hun recht te laten komen.

In vijf themalessen (voor de onder- en middenbouw 3) gaan we met dit thema aan de slag. De onderwerpen zijn: Mijn Lievelingsplek, De Overtocht, Op de Vlucht, Thuis voelen en Begrijp je mij?
Het project De Zoektocht naar een (t)huis wordt in 2020 en 2021 uitgevoerd op diverse basisscholen in Leiden.

Interesse in het project?

Andere projecten

Op zoek naar een (t)huis

Op zoek naar een (t)huis

Dit project gaat over de Pilgrims, die na een tijd in Leiden te hebben verbleven de oceaan overstaken en uiteindelijk de aanzet hebben gegeven tot het ontstaan van de Verenigde Staten.

Lees meer
Japan InLeiden

Japan InLeiden

Het project Japan InLeiden gaat over de relatie tussen Nederland en Japan. In vijf themalessen worden verschillende aspecten van Japan van vroeger en nu behandeld

Lees meer
Licht op Rembrandt

Licht op Rembrandt

Het project Licht op Rembrandt bestaat uit vijf themalessen, gebaseerd op schilderijen van Rembrandt. Bij elke les behandelen we naar aanleiding van een schilderij een bepaald thema.

Lees meer

Speel toneel of musical

bij Jeugdtheaterschool Leiden e.o.